Black & White high-tech

APARTMENT @ BOTANICA, CHIȘINĂU 2011
 
Acest design ultramodern se dezvoltă sub semnul contrastului, care domină compoziția hol-living-bucătărie, fiind vorba în acest caz despre un spațiu comun. Juxtapunerea dintre alb și negru, care te întâmpină odată ce ai pășit în apartament, este și mai izbitoare datorită bucăților masive de placaj realizate dintr-un material cu suprafața lucioasă și netedă. Acest material se extinde și pe podea, unde inserțiile negre reflectante creează un joc original de lumini, replicând contrastul alb-negru de pe pereți. Această combinație acromatică, care domină și mobila de bucătărie, este spartă de singura pată de juice pe care o găsim în draperiile și storurile de la geamuri.

Un alt contrast, cel al formelor rigide și moi este exprimat prin alăturarea mesei tip tejghea, realizată din forme exclusiv prismatice, și a scaunului de tip bar, al cărui material se unduiește moale, gata parcă să se caramelizeze în orice clipă.  Extravaganța apartamentului este susținută de introducerea suprafețelor glam a cărămizii de Bulgaria. Material poros și abraziv, cărămida de Bulgaria are un efect opus în acest interior, îmblânzindu-l și aducând o notă de naturalețe apartamentului futurist. Lumina opacă, trecută prin filtre soft, elimină excesul de sălbăticie a formelor, adăugând confort și căldură interiorului.

Dormitorul principal este realizat în stilul geometric al apartamentului, care se regăsește în liniile stricte ale tavanului și în forma dulapului-cupeu. Contrastul alb-negru este perpetuat, de asemenea, însă într-o manieră moale și atenuată, adăugându-se un supraton pastelat tuturor culorilor. Simplitatea formelor este adecvată unui spațiu intim precum dormitorul, efectul fiind estompat de senzația lăsată de plapuma pufoasă, covorul blănos și galbenul liniștitor care învie decorul.
Dormitorul juniorului este personalizat și adaptat caracterului său, acest fapt garantând un mediu plăcut și motivant în același timp. Dotată cu un birou de studiu, dar și cu spațiu de joacă, odaia băiatului este funcțională și ușor de întreținut în același tip, fapt care înlesnește educarea unui caracter independent, atât de necesar pentru băieți.

Black & White high-tech

Black & White high-tech

Black & White high-tech

Black & White high-tech

Black & White high-tech

Black & White high-tech

Black & White high-tech

Black & White high-tech

Black & White high-tech

Black & White high-tech