THE PARLIAMENT

PARLIAMENT OF REPUBLIC OF MOLDOVA @ CITY CENTRE, CHIȘINĂU  2011
 
Conceput în stil clasic, designul interiorului clădirii Parlamentului Republicii Moldova a fost executat de experții SmartDesign în colaborare cu Institutul Național de Cercetări și Proiectări în Domeniul Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Arhitecturii URBAN PROIECT.

Fiind vorba despre o clădire publică, de interes atât național, cât și internațional, principiul după care s-a ghidat echipa pe parcursul elaborării acestui proiect a fost urmărirea integrării elementelor oficiale, de o sobrietate protocolară, într-un decor capabil să imprime constant, oricui și în orice clipă, sentimentul prestigiului și al stabilității. În acest sens, atât vastele culoare, cât și spațiile deschise de la intrare, deși realizate din materiale reci, sunt guvernate de sus de nenumăratele candelabre somptuoase, aclimatizând spațiile concrete și dând un ștaif atmosferei solemne.

Camera plenului a fost gândită într-o manieră clasică dată fiind importanța ei deosebită; chiar și așa, factorul estetic nu a avut de suferit din pricina celui etic: îmbrăcată în lemn, dar punctată de fotoliile confortabile, aceasta reușește să genereze un ambient potrivit pentru ședințele care, de cele mai multe ori, se prelungesc în discuții laborioase, patronate din spatele prezidiului de stema țării.

Același principiu utilitarist a condus și la trasarea camerei de ședință, cum și în ceea ce privește designul cabinetului ministerial. O mențiune specială se cuvine și încăperii în care se duc tratativele în format unu la unu, dominată de pereții fără urechi, lambrisați cu discreție și mobilați cu bună credință în vederea încheierii acordurilor propice dezvoltării republicii.

THE PARLIAMENT

THE PARLIAMENT

THE PARLIAMENT

THE PARLIAMENT

THE PARLIAMENT

THE PARLIAMENT

THE PARLIAMENT

THE PARLIAMENT

THE PARLIAMENT

THE PARLIAMENT

THE PARLIAMENT

THE PARLIAMENT

THE PARLIAMENT