Pirate Ship Pub

CRCT CAFE. Design Interior al unei cafenele cu suprafata de 120 m.p. Republica Moldova, or. Chisinau,  sect. Centru. 2008
 
Concept elaborat pentru ediția din 2008 a Concursului pentru Tineri Designeri, organizat de rețeaua  de magazine „Casa Modernă” și rețeaua de localuri „Coffee House”, sub patronajul Uniunii Arhitecților din Republica Moldova și a Uniunii Designerilor din Republica Moldova, câștigător al locului I.

Imitând interiorul unei corăbii cochete de prați, designul acestui local recreează cu fidelitate atmosfera de haiducie de pe un vas scăldat de valurile unei furtuni. Interiorul pub-ului, executat în întregime din lemn, este amenajat ca și când ar fi puntea centrală a corabiei, de unde pirații conduc vasul spre insulele lor secrete în timp ce devorează poloboacele de rom.

Barul este stilizat și transformat într-o cabină de navigație, având cârma decorativă în fața tejghelei. Pe tejghea se odihnesc trei cranii, iar mai jos stă în expectativă un tun cu rezervele sale. Întotdeauna gata să alerteze pirații, clopotul și papagalul vorbitor sunt elementele-cheie ale decorului din local.

Unele mese au fost transformate în hărți conspirative, pe tăblia lor fiind însemnate punctele strategice ale itinerariilor. Altele nu sunt altceva decât comorile aduse de pe vasele pe care le-au jefuit și le-au scufundat deja.
Năvoadele, funiile și nodurile pescărești, catargele cu pânzele trase în loc de storuri pentru ferestre și lămpile de gaz pe post de corpuri de iluminat alcătuiesc decorul perfect pentur acest bar de pirați.
 

Pirate Ship Pub

Pirate Ship Pub

Pirate Ship Pub

Pirate Ship Pub