Milestii Mici. Summer Wine

MILEȘTII MICI GALERIES CONCEPT 2010

Concept realizat pentru întreprinderea Mileștii Mici, arhicunoscutul Combinat de Vinuri de Calitate. Fiind vorba despre unul din principalele centre de atracție turistică din Republica Moldova, designul acestui combinat aduce înaintea privitorului o simbioză exemplară între tradițiile și folclorul moldav și tehnologiile contemporane, care asigură succesul combinatului pe piața internațională. Complexul găzduiește diverse săli de ceremonii și restaurante anexate vestitelor pivnițe seculare.

Intrarea în combinat este o construcție maiestuoasă din piatră naturală cu arcade și turnuri stilizate cu motive tradiționale, în capătul cărora se găsește o poartă din lemn care imită textura de poloboc – elementul-cheie în păstrarea vinului. Prima încăpere din spatele porților te invită într-o lume care recreează o gospodărie tradițională îmbelșugată, cu case din lemn cu pridvor și acoperiș de șindrilă în două ape. Geamurile și streșinile sunt decorate cu lemnărie lucrată manual în stilisitica caselor naționale. Un element spectaculos este roata unei mori de apă și  podișul de lemn care trece peste un râuleț imaginar. În centrul curții se înalță un cuib de viță de vie – simbolul activității vinicole.

Fiind un centru de atracție turistică, complexul, care se află în totalitate sub pământ, are în componență diverse săli, în care se degustă producția realizată în combinatul Mileștii Mici, dar care pot găzdui și evenimente de amploare. Sălile sunt realizate în tematici diverse, fiecare dintre ele fiind adaptată unei istorii specifice. Una din săli imită o peșteră, interiorul căreia este realizat integral din piese de lut, material care a fost una din primele culturi de pe aceste meleaguri, devenind, în timp, una din cele mai importante bresle meșteșugărești din Moldova. O altă sală împrumută forma rotundă a interiorului unui poloboc, având pereții, masa și scaunele realizate din doage de butoi, întărite cu cercuri metalice.

Ținând cont de specificul întreprinderii, designul realizat pentru Mileștii Mici este dedicat activității vinicole, punând în valoare și exploatând tradițiile celui mai vechi loc de păstrare a băuturii sacre moldovenești.

Milestii Mici. Summer Wine

Milestii Mici. Summer Wine

Milestii Mici. Summer Wine

Milestii Mici. Summer Wine

Milestii Mici. Summer Wine

Milestii Mici. Summer Wine

Milestii Mici. Summer Wine

Milestii Mici. Summer Wine

Milestii Mici. Summer Wine