Moscow is the new Black

APARTMENT @ CITY CENTRE, MOSCOW  2011
 
Acest apartament de 90 de metri pătrați, compus din trei odăi, este executat într-un stil ușor clasic, adaptat însă standardelor vieții contemporane în toate aspectele sale.

Salonul impunător, concentrând în jurul său atât holul, cât și dining-ul, reușește să imprime privitorului, prin artificiul open space-ului, o senzație de actualitate spațială. Mobilierul stilat, retro-minimalist, contrastează cu lejeritate elementele mai încărcate, precum prețiosul candelabru sau tapetul cu motive de amprentă puternic orientală. Canapeaua clasică, generoasă, este gata în orice moment să primească în vizită un întreg clan – la fel și holul pătrat, foarte încăpător, care poate deveni oricând spațiul gata să reînvie cu mult haz tradiția ultimului pahar, băut la botul calului. În aceste condiții, bucătăria, despărțită de salon printr-o pereche elegantă de uși de sticlă culisante, este destinată strict gătitului acelor mese gustoase renumite în întreaga lume.

Cele două dormitoare se ridică la nivelul celor văzute până atunci încă din clipa în care le treci pragul. Dormitorul matrimonial, vast, pare special conceput în vederea unui ultim dans, în liniștea ce se așterne peste toate după plecarea musafirilor: corpurile de iluminat coborând din tavan trimit în mod clar la reflectoarele pe care le găsim de obicei pe platourile de filmare, acestea punctând dublu prin intervenția laterală a ușilor din oglinzi ale garderobei. Al doilea dormitor, deși la fel de luxos, se păstrează într-un interval neutru, fiind menajat în vederea găzduirii ocazionale a unor oaspeți veniți de departe. O mențiune specială se impune, de asemenea, în cazul camerei de baie – excelent executată, rivalizând cu cele ce pot fi găsite în hotelurile de 5 (sau chiar 7) stele din Qatar sau Emirate.

Moscow is the new Black

Moscow is the new Black

Moscow is the new Black

Moscow is the new Black

Moscow is the new Black

Moscow is the new Black

Moscow is the new Black

Moscow is the new Black