Auto Doctor. Optimus Prime

AUTODOCTOR SALON @ POȘTA VECHE, CHIȘINĂU 2010

Realizat pentru cea mai mare unitate din rețeaua de magazine-salon ale companiei AutoDoctor,  acest design în stil high tech răspunde tuturor cerințelor unui spațiu comercial dedicat pieselor auto. Interiorul practic și ultra modern este inspirat de designul celor mai performante automobile, transmițându-ne vibe­-ul motoarelor turate la maxim, în timp ce ne delectăm cu sunetul cauciucurilor care rod asfaltul. Sufletul motorului, dinamicitatea autoturismelor, adrenalina vitezomanilor și plăcerea de a conduce pot fi exprimate doar prin intermediul geometriei stricte a high tech­-ului, prin liniile fluide și calculate la milimetru, prin abundența metalului.

Mesajul elaborat de profesioniștii de la SmartDesign pentru acest interior, care exprimă chintesența sufletului unui automobil, se poate citi chiar de la intrarea în magazin. Logotipul firmei – o cheie tubulară stilizată – a servit drept motiv central al designului, iar culorile acestuia domină întregul interior al magazinului. Cheia tubulară sau șurbul sunt motive care se regăsesc în diverse părți componente ale interiorului, precum vitrinele verticale în formă octagonală sau vitrinele inserate în perete.
Aluziile la părțile componente ale unei mașini nu se opresc aici, ci dimpotrivă, se regăsesc în mai multe elemente ale designului, fiind ingenios integrate în mobilier. Corpurile de iluminat Armstrong imită niște faruri puternice, fiind dispuse de-a lungul unui decor fluid care se desfășoară de la intrarea în magazin, disecând tavanul, și până în spatele tejghelei. Tejgheaua, la rândul ei, realizată din miraculosul material Etalbond, care posedă proprietăți magice, strălucește în culorile metalice ale unei caroserii bine îngrijite. Scaunele de tip bar din fața tejghelei sunt stilizate sub formă de pistoane, iar cadrul trecerii dintre încăperi este amenajat în formă de arcuri de suspensie.

Designul magazinului este user-friendly, interiorul acestuia fiind gândit în concordanță cu logica consumatorului. Vitrinele slim, care permit expunerea unei multitudini de detalii și piese mici, în combinație cu vitrinele masive, încăpătoare până și pentru jante, sunt o soluție inspirată de filosofia vânzărilor.

Auto Doctor. Optimus Prime

Auto Doctor. Optimus Prime

Auto Doctor. Optimus Prime

Auto Doctor. Optimus Prime

Auto Doctor. Optimus Prime

Auto Doctor. Optimus Prime

Auto Doctor. Optimus Prime

Auto Doctor. Optimus Prime