INTERBELLICO

APARTMENT @ RÎȘCANI, CHIȘINĂU. 2014
 
Acest proiect SmartDesign a fost realizat într-un stil cvasi-romantic. Aparent neobișnuit, designul spectaculos se datorează în primul rând poziționării pe colț a apartamentului, avantaj vizibil de la primii pași pe care îi faci în hol, unde te întâmpină o atmosferă specială, dar parțial familiară, pe care odată ajuns la colț reușești să o decodezi, căci realizezi că ai intrat în salonul unui mic local interbelic.

Pereții ce imită cărămida, canapeaua tentantă, așezată în fața televizorului și, totodată, în fața șemineului, masa lipită de perete în apropierea geamului, cum și culorile plăcute ale mobilierului de bucătărie și debaraua mascată în spatele unor uși stylish, toate acestea dau o senzație inconfundabilă, pe care o simți de fiecare dată când afară plouă și reușești să intri într-o cafenea călduroasă și cosy.
Dormitorul matrimonial păstrează unitatea apartamentului, replicând imitația din cărămidă din open-space pe peretele opus patului, pe care este aplicat un televizor într-o ramă glam-royale; în plus, draperiile grele, pal-florale, curgând în valuri, corpul de iluminat anii 20 și suporturile pentru lumânări argintii plasate atent pe ambele noptiere amplifică senzația de confort, ridicând-o la o cotă unde foarte ușor se poate transforma în romantism.

Al doilea dormitor, amplasat pe colț, pare a fi destinat unei adolescente capricioase, căci este gata să satisfacă orice fantezie legată de spațiu. Pe lângă mobilierul care se regăsește într-o astfel de încăpere în mod obișnuit – masa de lucru pretențioasă, din lemn alb, făcând casă bună cu patul și cu micul budoair din același set – în cazul de față avem un element-supriză care va cuceri inima oricui: o canapea-colțar așezată chiar sub fereastra în formă de L.

INTERBELLICO

INTERBELLICO

INTERBELLICO

INTERBELLICO

INTERBELLICO

INTERBELLICO

INTERBELLICO

INTERBELLICO

INTERBELLICO

INTERBELLICO

INTERBELLICO

INTERBELLICO