C.R.C.T.

CENTRUL REPUBLICAN PENTRU COPII ȘI TINERET, CITY CENTRE, CHIȘINĂU 2011
 
Fiind vorba despre un spațiu destinat tinerilor și copiilor, acest centru este punctul cu cea mai înaltă concentrație de spirit tânăr și ingenios din oraș, așa că designul acestui centru a fost obligat să fie unul pe măsură. Creat pentru a găzdui un număr foarte mare de oameni, interiorul acestei clădiri este unul încăpător și maiestuos. Sub acoperișul său găsim un hol de mare anvergură, ale cărui dimensiuni se extind pe spațiul comun preț de mai multe etaje, unde se pot desfășura manifestații cu un public larg – matineurile tematice, de exemplu. Complexul are însă și săli de proporții relativ mici, destinate activităților în grupuri restrânse, cum ar fi cursuri de pictură sau ateliere de mecanică.

Intrarea piramidală imită arhitectura Muzeului Louvre, indicând destinația artistică a instituției pe care o găzduiește. Construcția transparentă și iluminarea clădirii creează un joc iscusit de forme și culori, de lumini și umbre. Atât din exterior, cât și din interior, pereții de sticlă ai piramidei oferă o priveliște fascinantă și exotică, stimulând gândirea outside the box.
Din amestecul de contemporan și high tech rezultă un design echilibrat și original, oferind o soluție armonioasă pentru o clădire care se adresează unui public alcătuit din copii, adolescenți și tineri. Culorile electrice dau un aer tineresc designului, în același timp îndeplinind rolul unor puncte fierbinți care captează atenția copiilor, trezindu-le curiozitatea.

C.R.C.T.

C.R.C.T.

C.R.C.T.

C.R.C.T.

C.R.C.T.

C.R.C.T.

C.R.C.T.