Queen of Coffee

COFFEE SHOP @ CITY CENTRE, CHIȘINĂU 2014
 
Când vine vorba despre localuri, cel mai important este să începem cu începutul. Și, în cazul acesta, care să fie primul lucru pe care-l vede clientul dacă nu intrarea în cafenea, pub etcaetera? Pe lângă logo-ul firmei, este important mai ales felul în care este pusă în lumină intrarea, iar în cazul de față avem de-a face cu un designer care a luat în calcul acest dintâi aspect, transformând vitrinele, scările și ușile birocratice ale parterului unui imobil din centru într-o priveliște vioaie și intrigantă, îmbietoare, care te poftește să o cercetezi îndeaproape. Vorbim despre balustrade înalte din fier forjat, flancate de arbuști naturali în ghivece eco-friendly, care deschid un interval elegant, pavat cu granit.

Odată intrat înăuntru, atmosfera cvasi-ceremonioasă de mai devreme redevine colocvială, căci ești martor al unei priveliști menită să te relaxeze – rafturi întregi pline cu felurite ceaiuri și cafele, care comunică mai departe cu o instalație art deco de iluminat, construind un sistem aparent respectabil, punctat din când în când de insert-urile colorate, vesele, care transmit un singur mesaj: ai ajuns unde trebuie, permite-ți o după-amiază într-o companie plăcută și, cel mai important, zâmbește, viața are savoare!
Modelul fotoliilor și al canapelelor, ales și suprapus cu măiestrie culorilor folosite pentru tapițerie, readuce în prim plan atmosfera ciocolateriilor belgiene de la începutul secolului al XX-lea. Ferestrele mari, spațiul generos dintre mese, tapetul ce înfățișează litografii cu tentă post-colonială, dar și arcadele și coloanele înalte ce despart spațiul personalului de cel destinat clienților, toate aceste elemente inspiră încredere și, totodată, intimitate, întărind în același timp gustul și impresia ce se formează încă din primele minute – deși nu-ți vine să crezi, spațiul în cauză a fost acolo dintotdeauna.

Fiindcă avem de-a face cu o cafenea, și nu cu un apartament de locuit, este important să aducem în discuție toaletele, ca unic reprezentant al spațiilor cu adevărat private. În acest caz, avem parte de un amestec de cochetărie, mister și funcționalitate. Designerii au ales să folosească o combinație contemporană de culori și materiale a la Provence, nefăcând astfel niciun compromis în ceea ce privește confortul viitorilor clienți.

Queen of Coffee

Queen of Coffee

Queen of Coffee

Queen of Coffee

Queen of Coffee

Queen of Coffee

Queen of Coffee

Queen of Coffee

Queen of Coffee

Queen of Coffee

Queen of Coffee

Queen of Coffee

Queen of Coffee